Projektinhallinta

Projektinhallinta

Kurssi päivitetty 18.6.2019

Projektin hallinnalla tarkoitetaan resurssien organisointia ja hallintaa siten, että projekti toteutuu suunnitellun sisältöisenä ja laatuisena, laaditun aikataulun sekä budjetin mukaisesti. Projektin hallinnassa otetaan huomioon myös viestintä, laatu ja riskit. Projektin hallinnan avulla pyritään varmistamaan, että projekti suunnitellaan niin, että sille asetetut tavoitteet pystytään täyttämään mahdollisimman hyvin. Projektin toteutusta seuraamalla ja toimintaa ohjaamalla varmistutaan siitä, että projektissa saavutetaan sille asetetut tavoitteet.

Tavoitteena on, että kurssin käynyt ymmärtää projektityöskentelyn merkityksen työelämässä ja osaa laatia projektisuunnitelman annettujen ohjeiden pohjalta. Opiskelija osaa toimia projektin jäsenenä projektiorganisaatiossa projektin tavoitteiden mukaisesti. Opiskelija ymmärtää projektin suunnittelun ja toteutuksen eri vaiheet. Koulutus antaa projektinhallinnan perustiedot ja -taidot projektityöskentelyn tueksi.

Kurssin aiheisiin kuuluu mm:

• Yleisellä tasolla

• Projektityön luonne ja projektiorganisaatio

• Projektisuunnittelu

• Projektin hallinta

• Projektin dokumentointi ja raportointi

• Tietotekniikan projektit lyhyesti

• Projektityypit

• Projektoinnin työvälineet

Opiskelutunnuksesi on voimassa kullekin kurssille 4 kk.

Kouluttaja:
Johanna Kokkomäki, KTM, AmO

Olen toiminut lähes kymmenen vuoden ajan erilaisissa projektitehtävissä. Minulla on kokemusta sekä projektisuunnittelijana että projektipäällikkönä toimimisesta ja olen työskennellyt sekä alueellisissa, valtakunnallisissa että kv-projektissa. Suomen Yrittäjäopistolla olen toiminut projektipäällikkönä vuodesta 2016 lähtien.

johanna.kokkomaki@syo.fi
p. 040 7685404